SLAGTERI
FOKUS
Gripas griber kan gribe alle
Automatisk håndtering af fødevarer har været en svær nød at knække for fødevareproducenterne. Men nu
Af Morten Lund
Hvordan udvikler man en robotgriber,
der har synssans nok til at gribe om
noget så uens som en glat kylling eller
en røget ørred? Og som samtidig har
følesans nok til ikke at ødelægge den
sarte fødevare under håndteringen?
Det er en udfordring, der har plaget
fødevarebranchen i mange år, for der
er en verden til forskel på at skulle gri-
be om en kyllingefilet i kød og blod el-
ler en møtrik i metal, der er tegnet i et
CAD-program med glatte overflader
og fine kanter.
Men i takt med, at vision-, robot- og
griberteknologierne bliver bedre og
Vi ville gerne lave en komplet løsning, der var
100 procent rettet mod fødevareindustrien og
det at håndtere produkterne
Mads M. Pedersen, Gripa
bedre, er der begyndt at dukke kom-
mercielle løsninger op på markedet.
Én af dem er sugekoppen SofTouch,
der er udviklet af den danske iværk-
sætter Gripa og allerede anvendes hos
Danpo Kylling, Espersen Fisk og på
Danish Crowns slagteri i Ringsted.
Vi ville gerne lave en komplet løs-
ning, der var 100 procent rettet mod
fødevareindustrien og det at håndtere
produkterne. Vores løsninger er kun-
detilpassede, og for rimelige penge
kan vi gå ind og lave en kundetilpasset
løsning uden at skulle gå på kompro-
mis med hastigheden på linjen eller
håndteringen af emnet, forklarer
Mads M. Pedersen, der er den ene af
de to bagmænd bag Gripa.
Suger sig fast via vakuum
SofTouch består af en sugekop med si-
likonelæber, der monteres for enden
af en robotarm. Takket være en ind-
bygget adapter kan sugekoppen som
udgangspunkt monteres på de fleste
kommercielle industrirobotter.
Via vakuumsug kan sugekoppen så
suge sig fast på alt fra røgede fisk over
kyllingefileter til svinekødsprodukter.
Hvordan sugekoppen som Gripa selv
udvikler og støber i Frederikshavn
udformes, afhænger af den specifikke
applikation.
Hurtige griberskift
sikrer høj effektivitet
på kyllingeslagteri
Danpos kyllingeslagteri i Aars bruger Gripas
sugekop til at håndtere kyllinger i folie. Der-
-udover bruger man også Gripas værktøj til
hurtigt skift mellem forskellige typer gribere
Kyllinger er et hit
hos forbrugerne,
og danskerne
spiser kyllinger
som aldrig før.
Ifølge en under-
søgelse fra TNS
Gallup i 2015 har
kyllingen overha-
let oksen som
danskernes
næstmest popu-
lære kød, kun
overgået af svi-
nekød. Næsten
en fjerdedel af
det kød, dansker-
ne spiser, er kyl-
lingekød.
Af Morten Lund
Danpos kyllingeslagteri i Aars slagter i
omegnen af 50 millioner KYLLINGER
om året. Og ny dansk teknologi hjæl-
per nu med at sikre en så høj effektivi-
tet på linjen som muligt.
Danpo har således investeret i Gri-
pas SofTouch-sugekop, der griber he-
le kyllinger i folie på linjen og placerer
dem i kasser. Men Danpo har derudo-
Silikone er fæl-
lesbetegnelsen
for en række
kunststoffer, der
har opnået ver-
densberømmel-
se takket være
deres elasticitet
og formevner. Si-
likoner kendes
især fra brystim-
plantater, men
det anvendes og-
så inden for for-
brugerelektronik
og i industrien.
Visse former for
silikone er god-
kendt til kontakt
med fødevarer.
34
Kyllingeslagteriet i Aars slagter cirka 50
millioner kyllinger om året. Foto: Danpo
ver også investeret i Gripas værktøj
QuickZhift, der gør det muligt at skifte
hurtigt mellem Gripas sugekop og så
en mekanisk griber.
På samme linje kører der kyllinger i
pose, som vi ikke kan suge på med va-
kuum, så der bruger Danpo en meka-
nisk griber. Via vores værktøj kan ope-
ratøren hurtigt skifte mellem de to ty-
per gribere, forklarer Mads M. Peder-
sen, en af stifterne bag Gripa.
Ifølge Mads M. Pedersen tager det
ikke mere end to minutter at skifte
mellem to værktøjer, hvis man først
har monteret QuickZhift. Dog kan det
tage lidt ekstra tid, hvis man eksem-
pelvis skal skifte mellem en elektrisk
griber og en pneumatisk griber, fordi
der så også skal skiftes nogle lednin-
ger.
Støber i silikone
Gripa udvikler og støber selv sine su-
gekopper i SILIKONE . Den specifikke
udformning afhænger helt og holdent
af den fødevare, sugekoppen skal gri-
be om. Der er nemlig en verden til for-
skel på at skulle håndtere en glat fisk
med skæl eller en pose med bløde ka-
ger.
Når vi snakker proteinholdige føde-
varer, er der tit et fedtlag ovenpå, man
skal være opmærksom på. En høj ha-
stighed er ofte et krav, men det hand-
ler også om at være skånsom i håndte-
ringen og ikke ødelægge produktet.
Det er rigtig vigtigt for en kyllingepro-
ducent, at hans fileter præseneres
pænt, når de ligger i bakken ude hos
kunden, siger Mads M. Pedersen.
På Danpos kyllingeslagteri er udfordringen,
at ikke to kyllinger er ens, og at de skal i for-
skellige former for emballage. Foto: Danpo
I DETTE NUMMER: Kims knasende eksportsucces / Hvem tør satse på insek- terne? / Klar til Foodtech-messen / De unge vil studere fødevarer / Nu går Launis-ejer til røgen / Resino sætter farve på verdens pølser / Nye produkter Kreaturslagteri jagter promiller og kvarte procenter NR. 3 AUG. - SEP. 2016
Teknik sikrer arbejdspladser AFSLUTNINGEN PÅ SOMMERFERIEN har været lidt kedelig for slagteribranchen. Tican flytter udbeningsafdelingen til England, og Danish Crown har lukket aftenholdet på slagteriet i Ringsted. I alt forsvinder der 200 fødevarejob ud af Danmark. Årsagen er den enkle, at der ikke
Mød os på FoodTech d.1.-3. november 2016 Stand nr. 7260 Hal J2 Premium goes Prime Vi introducerer den nye standard inden for selvansugende pumpeteknologi: Alfa Laval LKH Prime pumpen Alfa Lavals familie af LKH centrifugalpumper har lige fået et nyt medlem: Alfa Laval LKH Prime pumpen. Denne energief
Vin-drøm bobler på Lolland De startede med en kirsebærplantage, men uden kompetencer og erfaring med vinproduktion. 10 år senere producerer Frederiksdal Kirsebærvin op til 200.000 liter kirsebærvin om året, som eksporteres til hele verden. Næste skridt er agroturisme og oplevelsesøkonomi. Harald Kra
Nem proces overvågning Den ideelle transmitter platform for dine optiske fotometre .... ....Liquiline CM44P kan håndtere både dine optiske fotometre og Memosens sensorer Den nye transmitter platform er perfekt egnet til kromatografi, gærings eller faseseparations applikationer, hvor Endress+Hauser,
Unge har appetit på fødevareindustrien Otte procent flere unge har valgt en uddannelse rettet mod fødevareindustrien i år end sidste år Af Laurids Hovgaard Madkulturen er en selvejende in- stitution under Miljø- og Fødeva- reministeriet, der arbejder for bedre mad til al- le med fokus på kvalitet, v
Vi sætter en ære i at levere den bedste skræddersyede løsning hver eneste gang! Hos influx finder du en innovativ samarbejdspartner, som er med lige fra idé og design til fremstilling, montering, og indkøring af dit procesanlæg. Vores fornemste opgave er at gøre dine produktions- og arbejdsprocesser
Dorte Svenstrup har tidlige- re arbejdet med svine- produkti- on, men nu satser hun på in- sekter. Første insektproduktion i stor skala er på vej Heimdal Entofarm i Sydvest- jylland er blandt Danmarks første insektproducenter Af Laurids Hovgaard Insekter er ifølge FN svaret på mange af ver- dens stø
Hvem tør satse på insekter? Markedet for insekter forventes at runde 20 milliarder kroner i Europa om få år. Alligevel er der endnu ingen storskala- produktion af insekter i Danmark Af Laurids Hovgaard Fårekyllinger på dåse eller tørrede melorme. Med få klik kan du bestille både levende eller spisek
SLAGTERI FOKUS SFK Leblanc leverer automationsløsninger til slagterier verden over. Nu fusioneres virksomheden fra Kolding med tre andre lignende virksomheder. Det er kapitalfonden Axcel, der står for fusionen bakket økonomisk op af den danske pensionsfond ATP. Foto: SFK Leblanc Kapitalfond satser p
Vejl. pris kr. 40.895,- Profpris! Kr. 24.995,- Maskinen er vist med ekstraudstyr. Prisen er ekskl. moms og gældende til 31.1.2017 ARBEJD HYGIEJNISK - RENGØR ØKONOMISK Med en rengøringsløsning fra Kärcher kan begge dele lade sig gøre! Kärchers B 40 Classic er en kompakt, brugervenlig og praktisk gulv
SLAGTERI FOKUS Marel ser stort potentiale for automation i kødbranchen Kravene til fødevareproducenterne stiger kraftigt i disse år fra både kunder, forbrugere og myndigheder Af Henrik Eilers I 2050 ventes Jorden at huse ni milli- arder mennesker, og det vil betyde en kraftigt stigende efterspørgse
GÅR GÅR DU DU I I BYGGETANKER? BYGGETANKER? KØL KØL OG OG FRYS FRYS ENERGIBESPARELSER ENERGIBESPARELSER ENERGIBESPARELSER ENERGIBESPARELSER GENANVENDELSE GENANVENDELSE AF AF OVERSKUDSVARME OVERSKUDSVARME GENANVENDELSE GENANVENDELSE AF AF OVERSKUDSVARME OVERSKUDSVARME HIGH- HIGH- OG LOWRISK ZONER HIG
SLAGTERI FOKUS Lys i mørket for de danske De sidste par årtier har været hårde for den danske slagteribranche. Slagterier er blevet lukket, og tusindvis af job er forsvundet, men der står stadig respekt om den danske gris i udlandet Af Morten Lund Andelsbevægel- sen har præget Danmark siden 1800-tal
Både Tican og Danish Crown skruer ned for kapa- citeten og omkring 200 slagterijob forsvinder bliver opsagt. Derudover fratræder omkring 100 medarbejdere, efterhån- Afslutningen på sommerferien har ik- den som deres tidsbegrænsede ansæt- ke været festlig på flere slagterier. TI- telse udløber. Det e
SLAGTERI FOKUS Landbrug & Fødevarer: Der er efterspørgsel på vores produkter. Men... Den danske slagteribranche har opbygget et fortræffeligt ry i udlandet og er dygtig til at afsætte sine produkter. Men det er et problem, at mange smågrise ryger til udlandet, mener Landbrug & Fødevarer Af Morten Lu
FOOD PLANT DESIGN OPTIMERING AF FØDEVAREINDUSTRIEN I SKANDINAVIEN COWI ER DIN INDGANG TIL SKRÆDDERSYEDE TOTALLØSNINGER Industriens behov for forandring har aldrig været større. Det skyldes et stigende behov for tilpasning til det globaliserede marked. Den øgede konkurrence, som globaliseringen medfø
SLAGTERI FOKUS Fødevareforbundet NNF: Branchen fortjener et skulderklap Slagteribranchen fortjener et skulderklap efter mange hårde år, mener Fødevareforbundet NNF. Formanden Ole Wehlast vil hellere have 5.000 sikre job end 8.000 usikre Jeg er stadig mere positiv, end jeg har været i rigtig lang tid
Fremtidens Fremtidens gnaverbekæmpelse gnaverbekæmpelse Fremtidens Fremtidens gnaverbekæmpelse gnaverbekæmpelse Fremtidens Fremtidens gnaverbekæmpelse gnaverbekæmpelse Fremtidens Fremtidens gnaverbekæmpelse gnaverbekæmpelse Mortalin Mortalin er er DIN DIN kvalitetspartner kvalitetspartner Mortalin M
SLAGTERI FOKUS Hakkekødsfabrikken servicerer danskerne fra mandag til torsdag Holsteds hakkekødsfabrik producerer i omegnen af én million bakker hakket oksekød om ugen. Mellem udskæring og køledisk rører ingen hænder ved kødet væk til. Og ifølge Finn Klostermann er hakkekødsfabrikken i Holsted et hø
FOKUS Som administrerende direktør for DC Beef står Finn Klostermann i spidsen for et foretagende, der både skal kunne servicere danskerne med hakkekød i ugedagene og dyre ribeyes i weekenderne samt le- vere kvalitetskød til toprestauranter som MASH. Foto: Danish Crown vores største kvantespring Ko
SLAGTERI FOKUS Vi er meget mere end En dansk okse bliver til meget andet end bare culotter og hakkekød. Blodet konver- teres til minkfoder og biogas, og huderne bliver til det fineste italienske læder. Danish Crowns slagteri i Holsted er designet til at hive mest mulig værdi ud af hvert kreatur Af M
FOKUS et kreaturslagteri bedre forret- ning at lave det til første- klasses mink- foder, siger Finn Kloster- mann. Det er ren Ole Opfinder-teknologi, som vores leverandører har udviklet til os. Den slags ting kunne vi ikke i gamle dage med fire slagterier for så ville vi skulle købe fire anlæg og
SLAGTERI FOKUS Røntgenskanner er blevet en meter kortere Foss nyeste generation af røntgenskannere til kødindustrien kan det samme, men fylder mindre. Plads og hygiejnisk design driver udviklingen re bedst muligt. I og med at branchen er under pres i visse lande, er slagteri- erne nødt til at optime
Uanset detail eller fødevareindustri JEROS har altid den rette hygieneløsning! Opvaskemaskiner Vægtskålevasker Pladerensere Kundetilpassede løsninger Den nye MeatMaster II C er næsten en meter kortere end sin forgænger. Men funktio- naliteten er den samme. JEROS ACE-system spe- cielt udviklet til va
SLAGTERI FOKUS Rundt om den danske gris Over en tredjedel af de danske slagtesvin øffer rundt i Midtjylland. 54 svineslagterier er blevet til otte. Og hvem eksporterer vi mon mest svinekød til? Her er fakta om den danske slagteribranche anno 2016 SVINEBESTANDEN I DANMARK: Af Morten Lund På godt 25
ENKELT ROBUST DRIFTSIKKERT erfaringen har vist os, at det virker Tag ansvar for fødevaresikkerhed Case: Tulip Har du fokus på fødevaresikkerhed, hygiejne, ressourceop- timering, reduktion af rengøringstid og optimering af pro- duktionstid, så kontakt System Cleaners, så vi kan guide dig til den op
FOKUS SLAGTERI De skal hjælpe Friarmsrobot fjerner flommen En standard robotarm fra Fanuc er blevet koblet op med skrabeværktøjer og fiksturer i DMRIs bud på en robotcelle, der fjerner flommefedt fra svinekroppens bug Af Morten Lund Flommen beteg- ner en fold af bughinden, hvor der, især i grises ti
Friarmsrobotter kan meget vel blive slagteriernes næste kvantespring, vur- derer forskningsinstituttet DMRI. Udfor- dringerne er præcision og robusthed blandt andet hjulpet godt på vej af danske Universal Robots kan medfø- Det har krævet et længere tilløb, men re, at der vil være så mange hyldevar
SLAGTERI FOKUS DMRI klar med prototype på inline CT-scanner En lynhurtig CT-scanner direkte på slagtelinjen åbner op for nye muligheder for optimal udnyttelse af råvaren. Men DMRI er stadig ikke helt i mål med teknologien Af Morten Lund CT-scanning CT- scanning (com- putertomografi) er grundlæggen-
Rådgi v ni ng, s a l g, mont a ge og ser v i c e a f i ndust r i el l e køl e a nl æg og v a r mepumper t i l bl . a . mej er i er , br y gger i er , mi nkf oder pr oduc ent er og sl a gt er i er . I nnot er m l ev er er og mont er er køl e- anl æg og v ar mepumper t i l i ndus t r i en. Vi er I SO
SLAGTERI FOKUS TANDPASTA: Glycerin i svinefedt bruges til pro- duktion af tandpasta. AMMUNITION: En stor amerikansk ammunitionspro- cent bruger gelatine fra svineknogler til at føre krudtet ind i patronen. FORSØGSDYR: Grisens anatomi minder på mange måder om menneskets. For- skere anslår, at det vil
Er du interesseret i fødevareindustrien, så kom på FoodTech 16 Nordeuropas største fagmesse for fødevareteknologi FoodTech byder på ny viden og inspiration samt en snak med messens mange udstiller. Kom og oplev et hav af aktiviteter: FoodTech Challenge, åben innovationskonkurrence EHEDG World Co
SLAGTERI FOKUS Gripas griber kan gribe alle Automatisk håndtering af fødevarer har været en svær nød at knække for fødevareproducenterne. Men nu Af Morten Lund Hvordan udvikler man en robotgriber, der har synssans nok til at gribe om noget så uens som en glat kylling eller en røget ørred? Og som sam
FOKUS har dansk iværksætter udviklet en robotgriber, der kan håndtere alt fra røget ørred til ferske kyllinger For at sikre så hurtige omstillinger som muligt mellem eksempelvis Sof- Touch og andre gribeværktøjer fra an- dre producenter har Gripa desuden udviklet produktet QuickZhift en værktøjshol
Fuld fart på Foodtech Af Mads Rømert Årets messe for føde- vareteknologi i Herning er på vej mod at opfylde målet om at blive lige så stor som for to år siden eller lidt større FoodTech er ikke den eneste mes- se med fokus på mad og fødeva- reproduktion i Jylland i dette ef- terår to mindre messer
Bliv Bliv skadedyrsfri skadedyrsfri Rentokil Rentokil sikrer sikrer mod mod og og bekæmper bekæmper alle alle former former for for skadedyr skadedyr AutoGate Fremtidens rottesikring Overholder Overholder gældende gældende lovkrav lovkrav AutoGate AutoGate En En innovativ innovativ sikringsordning,
Launis-ejer røger nu også Gert Nielsen har købt Top Røg i Skagen, som skal være et ekstra fiskeben i hans virksomhed det. Top Røg er således det eneste rø- geri, der er tilbage i Skagen. Alligevel har han begrundet håb om at skabe en rygende succes. Jeg tror, at vi kan gøre det, fordi der er en lang
fisk Der skal investe- res heroppe! Den nye ejer af Top Røg i Skagen vil indføre æn- dringer i både produktion og produktporteføljen derledes, og vi ser muligheder, ikke problemer, i alt. Det her bliver ved Selv om den nye ejer af Top Røg i Ska- med at være godt, men på en anden gen, Launis-direktør
LSS Etikettering er Danmarks største udbyder af specialmaski- ner til etikette- rings- og mærk- ningsløsninger til industrien. Virk- somheden er i dag en del af den tyske Logopak/ Possehl-koncern og har ca. 30 medarbejdere i Randers. Servoakser ind- går normalt i eti- ketteringsmaski- ne. En akse er
Scanvaegts Automatic Box Weigh Labeller identificerer, vejer og mærker kartonen og checker samtidig både vægt-indhold, etiket-oplysninger, placering af EF-etiket og stregkodens læsbarhed. Automatisk mærkning, vejning og kontrol af kartoner og kasser Scanvaegts Automatic Box Weigh Labeller vejer og m
Chr. Hansen ud- vikler og produ- cerer ingredien- ser såsom kultu- rer, enzymer og farvestoffer til blandt andet fø- devare-, pharma- og landbrugsin- dustrien. Virk- somhedens hi- storie strækker sig tilbage til 1874, og Chr. Hansen beskæf- tiger i dag over 2.600 ansatte i over 30 lande. Vakuumoverv
Den fysiske placering er i top Det er af stor værdi for en fødevarevirksomhed at blive pla- ceret i en kommune, hvor der er en produktionsklyn ge du kan netværke med, og hvor kommunens personale ved, hvad de taler om. Finn Klostermann, CEO, Danish Crown Beef Danish Crown i Holsted er verdens mest mo
Eksporten knaser sprødt i chipskongens regnskab Under nyt norsk ejerskab har Kims i flere år tjent gode penge på et ellers presset marked. Et velkendt brand og succes på eksport- markedet er afgørende for succesen man må bare sige, at det flasker sig for os for tiden, lyder det fra Kim Munk. Af Mort
Kims lytter til de gode ideer Uddelegering af ansvar og mange års systematisk ar- bejde med at implementere nye ideer er to årsager til Kims fortsatte dominans på snackmarkedet Af Morten Lund Hvor svært kan det lige være at frem- stille en KARTOFFELCHIP , tænker man- ge sikkert? Ikke særlig svært, m
Vi har reduceret antal mandetimer Ikke mange menneskehænder rører ved Kims chips og peanuts på deres færd gennem produktionen. Koncernens to fabrikker er i dag højt automatiseret Af Morten Lund Nøddefabrik: Det var Odense Marcipan, som i 1963 introduce- rede peanuts i Danmark. I første omgang under
CERTIFICERET ISO 9001 ISO 15378 (Pharma/GMP) ISO 22000, FSSC 22000 ISO 14001 MØD OS PÅ FOODTECH PROCESSING & PACKAGING 1.-3. NOVEMBER 2016 MESSECENTER HERNING / STAND NR. L9210 Lokal dansk fremstilling af plastemballage til fødevarer. Scandinavian Packaging A/S . Bækgårdsvej 56 . DK-4140 Borup . +45
Ny ingrediens kan revolutionere modermælken Lyngbyvirksomheden Glycom A/S har indledt produktionsforberedelserne til en revolutionerende ingrediens til modermælkserstatning Modermælkser- statning laves af komælk. Den in- deholder en stør- re mængde næ- ringsstoffer end modermælken. Det gøres for at
Sydjysk fødevareklynge satser på at vokse Vejen Kommune går nu målrettet efter at tiltrække flere fø- devarevirksomheder til det, der allerede i dag er en klynge livet de små, også selvom menuen er modermælkserstatning. Fødevareproduktion har høj prioritet i VEJEN KOMMUNE , og det budskab vil borgme
Danske vinavlere rider med på den nye nordiske bølge Vinhuset Kvist & Vitus vil gå i mikrobryggeriernes fodspor og gøre det smart at drikke dansk vin Professionel vin- avl i Danmark er et ungt fæno- men: Først i 2000 blev der gi- vet tilladelse til erhvervsmæssig vinproduktion herhjemme. Nogle af de
Ram plet med din markedsføring Nordiske Medier har 23 målrettede specialmedier også til din branche. Vores medier når hver dag, uge og måned ud til 200.000 beslutningstagere. Vores printmedier har 195.000 læsere. Vores nyhedsbreve bliver hver dag sendt til flere end 200.000 beslutningstagere. Så du
Vinhuset Kvist & Vitus laver indtil videre kun cirka 4.000 flasker om året. Aftagerne er dels privatper- soner, dels re- stauranter som Restaurant Hær- værk, Malling Kro, Molskroen og Restaurant Stedsans i Torve- hallerne i Køben- havn. Vinbønder har ikke de letteste klimatiske for- hold i Danmark.
Fødevarestyrelsen får hug for gebyrer Der er brug for en oprydning i Fødevarestyrelsens høje og mange gebyrer, lyder det fra DI Fødevarer Af Laurids Hovgaard Op til 33.000 kroner. Så meget betaler hver af de godt 7.000 danske fødeva- revirksomheder for den årlige fødeva- rekontrol. Alene den første
De sætter farve på én milliard pølser Resino A/S står for 70 procent af verdens- markedet for trykfarver til pølseskind. Ud- vikling af nye produkter fremtidssikrer den globale virksomhed fra Ballerup kopiere vores produkter, siger Finn Cederstrøm. Af Laurids Hovgaard Resino A/S laver ikke kun trykf
Det familieejede Resino A/S er i gang med et generationsskifte. Her er Finn Ceder- strøm og hans datter Signe Cederstrøm, der også arbejder i virksomheden. Ink-Jet på vej til slagtermesteren Trykfarve-virksomheden Resino vil gøre det nemt og billigt at få trykt tekst og billeder på helt små serier a
Sæt fart i det hygiejniske design DTU Center for Hygiejnisk Design inviterer til grund- kursus med fokus på hygiej- nisk designede maskiner DTU Center for Hygiejnisk De- sign er etableret i et samarbejde mellem DTU Fø- devareinstituttet og IPU. Med fo- kus på hygiejne rådgiver centeret biotek- og fø
Fødevarepriser på vej op igen Hårdt pressede danske landmænd får mere for deres varer Det seneste år er de globale priser på kød, mælk, korn, olie og sukker kun gået en vej og det er nedad. Men nu ser det endelig ud til, at de hårdt pressede danske landmænd kan se et lille lys for enden af tunnelen.
Et samlet tilbud til fødevareindustrien Teknologisk Institut lægger Center for Fødevareteknologi ind under AgroTech divisionen Teknologisk Institut har netop samlet en række kompetencer indenfor føde- vareteknologi til et nyt samlet rådgiv- ningstilbud under navnet Center for Fødevareteknologi. Cent
Sådan skal Agro Food Park, innovations- og vækstcen- ter for fødevareklyngen i Danmark se ud i 2030. Fødevareklynge justerer ambitionerne Agro Food Park har droppet planen om at have 3.000 ansatte i 2020 målet skal i stedet opfyldes i 2030 Af Laurids Hovgaard Innovationscentret AGRO FOOD PARK i Aar
TRANSPORT TEMA Gyldne gevinster ved Honning-robotter Jakobsen A/S forventer store fordele ved nyt fuldautomatisk pakke- og palleteringsanlæg Jakobsens A/S har en historie, der går helt tilba- ge til 1921 i dag er Jakobsens en af Skandinaviens største honning- producenter. Honning-producenten JAKOBS
DIN FREMTIDIGE FØDEVARETRANSPORTØR I EUROPA DIN FREMTIDIGE FØDEVARETRANSPORTØR I EUROPA MERE END 25 ÅRS ERFARING MERE END 25 ÅRS ERFARING DAGLIG AFHENTNING TIL HELE EUROPA DAGLIG AFHENTNING TIL HELE EUROPA IFS CERTIFICERET IFS CERTIFICERET FULL LOADS & STYKGODS FULL LOADS & STYKGODS TRAILER
TRANSPORT TEMA Automatisk læsning er fremtiden Automatisk læsning af fødevarer på lastbiler er ikke vildt udbredt i Dan- mark. Men det kommer, vurderer di- rektør Anders Mikael Christensen fra Skive Køletransport. Vi har kørt forsøg hos en kunde med en platform, der er læsset med paller på forhånd u
ANNONCE ANNONCE S. Sørensen Sørensen - - tryg tryg transport transport af af S. kemi direkte direkte til til din din dør dør kemi Sørensens egne lastbiler lastbiler fragter fragter bl. bl. a. a. basiskemi, basiskemi, tilsætningsstoffer tilsætningsstoffer og og rengøringsmidler rengøringsmidler ud ud
TEMA ARBEJDSMILJØ Her De Forenede Damvaskerier har udstyret hvert enkelt stykke tøj med en chip. Det giver fuld dokumentati- on over, hvad kunden indle- verer og ikke mindst får ud- leveret. De Forenede Dampvaskerier har udviklet konceptet Foodwear direkte målrettet fødevareindustrien. Tryghed. Triv
De Forenede Dampvaskerier har udviklet beklædnings-konceptet DFD Foodwear, hvor der er fuld fokus på fødevaresikkerhed Af Simon Dinsen Hansen Det nytter intet at have styr på fødeva- remaskiner og miljøet omkring dem, hvis de ansattes arbejdstøj bærer skidt, snavs og urenheder ind i pro- duktionslok
PRODUKTER NYE Køling giver varme ARO Maskinfabrik A/S har i samarbejde med Danfoss udviklet en varmegen- vindingsenhed, beregnet til supermarkeder og andre med kølebehov for at holde deres fødevarer friske. Disse køleinstallationer udvikler meget over- skudsvarme, som i mange tilfælde blot bliver se
FiNO System FiNO er en kompakt løsning til Mayonnaise, Ketchup, Saucer, Supper, Puré og Dressings. Kolde og varme processer Direkte og indirekte opvarmning Kapacitet: 150 til 2000 liter Homogene produkter Mere end 300 opskrifter i PLC Areal behov kun 13 til 17 m2 Perfekt pre-mix Tragte for
Her vil du fremover kunne se modtageren af avisen. Kontakt os gerne, hvis vi har skrevet forkert, eller hvis du har ændringer. Telefon +45 44 85 88 99 Email foodnordiskemedier.dk Sammen skaber vi resultater GEA er verdens førende leverandør af produktions- og -kvalitet og til samtidig at minimere pr