MODERNE MASKINER MED HØJ UDNYTTELSE
AF ÆBLERNE
Frisk plukkede æbler
Hvis det er varmt
Hydraulisk kassevender
Den sidste kontrol
Klar til bearbejdning.
Hver kasse sættes ind i den hydrauliske
kassevender og tippes op i vaskeren.
Hvis det er varmt om efteråret, køler vi æblerne
ned, inden de presses til most.
Når æblerne tippes op i vaskeren, kontrolleres de
en sidste gang. Hvis der er æbler med fejl, fjernes
de her. Derefter transporteres æblerne op i det
store rivejern.
PRODUKTIONSPROCES
HVORFOR VESTERHAVSMOST Vores ide er, at vi vil højne kvaliteten ved udelukkende at lave most af frisk plukkede æbler, når de smager bedst. Vesterhavsmost produceres kun i rene sorter, hvor smag og karakter af den enkelte æblesort træder frem. Sortimentet spænder fra gamle klassikere til nyere sorte
MINDRE MADSPILD, RESTPRODUKTET TØRRES NED OG BLIVER TIL FØDEVARE MED MANGE MULIGHEDER 2kg Æblegranulat Anvendes til pandekager, brød, Müsli, kager, panering af fisk m.m.. Glutenfrit. Se opskrifter på www.vesterhavsmost.dk Produktionen af danske æbler med mange kølige nætter og lang modningstid gi
PRODUKTIONEN Blomstring i marken Vi bruger humlebier for optimal bestøvning. Humlebierne bor i kasser, som kan flyttes rundt Den sidste beskæring før blomstring Dette gøres for at give lys til alle æbler.
FNs VERDENSMÅL OG VESTERHAVSMOST Mål 2: Stop sult Dokumentation i reference til Vesterhavsmost: MINDRE MADSPILD, RESTPRODUKTET TØRRES NED OG BLIVER TIL FØDEVARE MED MANGE MULIGHEDER https://www.verdensmaalene.dk/maal/2 Mål 7: Bæredygtig energi Dokumentation i reference til Vesterhavsmost: BRUG A
MODERNE MASKINER MED HØJ UDNYTTELSE AF ÆBLERNE Frisk plukkede æbler Hvis det er varmt Hydraulisk kassevender Den sidste kontrol Klar til bearbejdning. Hver kasse sættes ind i den hydrauliske kassevender og tippes op i vaskeren. Hvis det er varmt om efteråret, køler vi æblerne ned, inden de pr
Bæltepresseren Presselinien Ståltanke Pasteuriseringsanlæg De revne æbler kører igennem en bæltepresser, hvor æblerne bliver presset 4 gange. Presningen kører hele tiden. De revne æbler kommer ind i den ene ende og presseresten kommer ud af den anden. Æblemost pumpes op i ståltanke med flydende
PRODUKTIONEN Bæltepresseren Her er det Rosette der bliver presset. Et kig ind i lagerrummet Her står flaskerne, indtil der kommer en etiket på.
Fuldautomatisk anlæg Fra sæson 2019 foregår produktionen i nyt fuldautomatisk anlæg. Vesterhavsmost @ 0,25 l flasker pakkes med 15 stk. i hver kasse. 0,75 l flasker pakkes med 8 stk. i hver kasse.
I VORES PRODUKTION BINDER VI MERE CO2 END VI UDLEDER Udleder 8 ton CO2/år CO2 oversigt Samlet binder Laubjergs Planteskole og Vesterhavsmost 135 ton CO2/år. Mennesker indånder ilt og udånder CO2 Planter optager CO2 og udånder ilt. En gennemsnitsdanskers miljøbelastning er på 6 ton CO2 om året. Ki
Optager 143 ton CO2/år. Optages af vores træer/planter. Når du drikker Vesterhavsmost , belastes miljøet ikke Tværtimod I den vestlige del af Danmark blæser det meget, derfor er det naturligt for os at bruge vindenergi.
DET GØR VI FOR MILJØET Træstolper Der bruges træstolper fremfor beton stolper. Produktionen af cement står for ca. 5% af global CO2udledning. Mejsefamilie En mejse familie spiser mellem 10.000 og 15.000 insekter for at føde et kuld unger op. Det begrænser angreb af skadelige insekter på æblerne.
Regnvand Restprodukt Glas Ferramonstrips Græs med kløver 100% sporbarhed Regnvand opsamles i 500.000 liter tank og bruges til vanding. Glas som genbruges. Ingen plastik i produktionen. imellem rækkerne giver føde til insekterne. Restprodukt pulpen genanvendes. Ferramonstrips hænges op i he
SMAGSLANDKORT Frisk 4 1 3 6 5 2 Sød Syrlig 1 2 3 4 5 6 Elstar Discovery Cox Holstein Ingrid Marie Aroma Gråsten Brunt æble I Vesterhavsmost interesserer vi os for de forskellige smage, som de enkelte sorter giver. I samarbejde med Århus Universitets Institut for Agroøkologi, Seniorforsker Ch
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Syrlig Frisk Sød 1. Cox Holstein Medium syrlig med kraftig smag. God til kødretter 2. Discovery Sød og mild sommersmag, god duft. 3. Elstar Sød og mild. 4. Filippa Meget syrlig, aromatisk Filippa smag. 5. Nanna Frisk og medium syrlig, den første sommermos
Det komplette sortiment Vesterhavsmost - hele holdet. Laubjergs Planteskole Aps CVR:17095781 Vesterhavsmost Aps CVR:36905735 www.vesterhavsmost.dk info@vesterhavsmost.dk tlf: +45 20217936 Borkvej 18 6950 Ringkøbing Denmark