Mette Bossen Linnet, regionsrådsmedlem

Det nye regionsråd har været i gang i ca. seks måneder – Ugeavisen Tønder får en uformel snak med de medlemmer, der kommer fra Tønder kommune

Mette Bossen Linnet fra Daler i Tønder kommune er med sine 21 år Region Syddanmarks yngste medlem. Hun sidder i regionsrådet for Venstre og har tre udvalgsposter.

Nu har du siddet i Region Syddanmark i seks måneder – hvad så?

- Jeg er utrolig begejstret for at være en del af den politiske beslutningsproces i regionen og at komme ind i regionsrådet betyder rigtig meget for mig. Det er her de store afgørelser bliver truffet og det er vigtige beslutninger hvad angår vores sundhedssystem. – Det har også betydet at jeg selv har ændret fremtidsplaner. Før ville jeg læse til gymnasielærer, men nu vil jeg være læge. – Det syn har jeg fået da bl.a jeg sidder i etisk råd hvor vi skal vurdere de etiske spor.

Har du glemt egnen?

- Nej da. – Jeg har ikke glemt hvor jeg kommer fra, men jeg råber ikke Tønder hver gang, der er noget i regionsrådet. Det er ganske enkelt så stort og skal dække så meget af området i Syddanmark at man må se helheden og hvad der gavner Tønder, gavner også andre kommuner.

Hvad med andre unge?

- Jeg kan kun anbefale andre unge at gå ind i politik. Kun ved selv at være med, der hvor tingene afgøres, kan man få indflydelse. Og som ung regionsrådet skal man naturligvis først lige vænne sig til størrelsen. – Jeg er glad for beslutningen og føler selv, at jeg er med til at gøre en forskel.

Hvor holder du sommerferie?

- Jeg er hjemme i Daler hos mine forældre og glæder mig til nogle fridage her i området. – I dag er det Gammeldags Gågademarked jeg skal op og kigge på.