Aage har spillet bold foran 3000 tilskuere

Fodbold: Aage Pedersen er eneste nulevende æresmedlem af ØIF, som han har været medlem af siden 1949.

Ølgod: Cykelhandlerens søn fra Gårde har altid været bidt af en gal fodbold. De første par fodboldstøvler blev slidt op i Gårde IF, men fra 1949, hvor han flyttede til Ølgod, har hjertet banket for Ølgod IF.

– Jeg kom i lære i Ølgod Sparekasse allerede i 1945, men de første år boede jeg stadig hos mine forældre i Gårde, hvor jeg også spillede fodbold.

Allerede i sin første sæson for ØIF var Aage med til at vinde kredsmesterskabet i mellemrækken, som blev til serie 1.

Seks sæsoner i serie 1

– Vi vandt serie 1 og skulle derefter spille oprykningskamp til Jyllandsserien mod Ikast på Herning Stadion. Ikast var alt for stærke, men det var en stor oplevelse at spille foran 3000 tilskuere. En del kom med særtog fra Ølgod, husker Aage tydeligt.

Det var her og i de følgende år, at ØIF havde sin fodboldmæssige storhedstid. Seks sæsoner i træk lå førsteholdet i serie 1 – to år i syd-, to år i øst- og to år i vestrækken.

Fodboldtur til Harzen

– Vi var også en uge i Harzen for at spille nogle kampe mod tyske hold. Det var ikke alle, der kunne få fri til turen, så vi allierede os med spillere fra Varde, fortæller Aage, der har taget et gammelt fotografi med.

– Det har jeg fået af målmanden på billedet, Rudolf Jensen. Billedet er fra en gang i 1923 eller 24, og det skulle være taget i forbindelse med en pokalkamp. Aage har navnene på alle spillerne på billedet.

Æresmedlem hos ØIF

Aage er det eneste tilbageværende af tre æresmedlem hos ØIF.

– Vi var tre, der blev udnævnt til æresmedlemmer i forbindelse med ØIF's 75-års jubilæum i 1990, fordi vi havde startet ØIF's Venner, forklarer Aage, der faktisk også er æresmedlem – det hidtil eneste – hos støtteforeningen.