125.000 kroner til julemærkebørn

Støtte: Tandslet Genbrug overrakte i lørdags en check på 125.000 kroner til Julemærkehjemmet Fjordmark i Kollund.

TANDSLET: For to år siden åbnede Tandslet Genbrug, og siden er det gået stærkt for den sydalsiske genbrugsbutik, der i dag har 24 frivillige medhjælpere.

- Det er gået meget bedre end vi havde forventet, og vi har fået mange gode ting ind i løbet af året, der er gået. Der har været stor interesse for at handle hos os, bl.a. har de mange tv-programmer med loppefund og antikviteter øget interessen og salget så meget, at vi i år kan donere 125.000 kroner til Julemærkehjemmet Fjordmark, siger Lone Wonsild, der er formand for Tandslet Genbrug. Lone Wonsild tog initiativet til genbrugsbutikken sammen med en flok andre damer, der tidligere havde arbejdet sammen i en anden genbrugsbutik, men som havde lyst til at starte noget nyt op.

Selvom genbrugsbutikken har mange omkostninger, er det alligevel lykkedes at få et pænt overskud på 125.000 kroner i 2015. I 2014 var beløbet på 35.000. Overskuddet fra 2015 blev i lørdags skænket til forstanderen og en af beboerne på Julemærkehjemmet Fjordmark i Kollund, der var på besøg i butikken.

- Vi har valgt at bruge butikkens overskud til at støtte nogen, der ikke får støtte fra det offentlige, men drives ved hjælp af de midler, som de får ind forskellige steder fra. Og valget faldt derfor helt naturligt på Julemærke Fjordmark i Kollund, siger Lone Wonsild, formand for Tandslet Genbrug, der i lørdags havde besøg af Julemærkehjemmet og med glæde kunne overrække den anden check.

- Salget af julemærker er desværre faldet med 1,3 mio kroner, så vi skal ud og skaffe penge til driften andre steder. Det er ikke længere salget af julemærker, der hjælper børnene, men derimod de midler vi får doneret. Vi er utroligt glade for, at vide, at der går nogle ihærdige frivillige rundt og ’arbejder’ for os i butikken her i Tandslet. Vi har 150 børn på Julemærkehjemmet og lige så mange på venteliste, så pengene falder på et tørt sted, sagde Vibeke Sørensen, forstander på Julemærkehjemmet Fjordmark i Kollund.