Skolebørns gode gerninger gav penge til Danmarks Indsamling

Indsamling: I fredags blev der afleveret 6726 'Gode Gerninger' på biblioteket på Kongevej, som udløste 168.175 kroner til Danmarks Indsamling.

SØNDERBORG: I fredags afleverede skolebørn fra hele Sønderborg Kommune deres ’Gode Gerninger’ på børnebiblioteket på Kongevej. De gode gerninger er nogle som børnene har udført og skrevet ned. Indsamlingen af ’Gode Gerninger’ er et led i Danmarks Indsamlingen, der foregår i aften på DR TV. For hver gode gerning, der blev skrevet ned og afleveret på biblioteket, donerede LEGO Fonden 25 kroner til indsamlingen. I Sønderborg blev det til ikke færre end 6727 gode gerninger, der blev afleveret til børnebibliotekar Karla Dons Jensen, der kvitterede med en god historie og en sang bl.a. om hospitalsskibet Jutlandia.

- Der er blevet udført rigtig mange gode gerninger de sidste uger, nogle har hjulpet familien og én har tegnet et tegning til sin morfars kiste – nogen har samlet affald osv. Man kan få en god dialog ud af, hvad en god gerning er, og det er imponerende, at der er kommet så mange gode bud ind igen i år, sagde Karla Dons Jensen, børnebibliotekar på Biblioteket på Kongevej.

Da børnene fra Asyl-klassen på Humlehøj-Skolen kiggede forbi, blev der sunget med på Lille Peter Edderkop, som fik de helt store smil frem. De mange ’Gode Gerninger’ er blevet indberettet, og Sønderborg kan nu være stolt over, at have støttet det gode formål med 168.175 kroner. Blandt de gode gerninger kan nævnes: der er blevet afleveret legetøj til Asylcenteret, samlet skrald i naturen og der er kammerater, der er blevet trøstet.