8 Søndagsavisen 15.-16. februar 2018 K. BRASEN TESTEN FIND DE BEDSTE NUDLER MED KYLLINGESMAG Det er en flot suppe og flotte nudler, der holder god konsistens og er lange og krøllede. Kraftig duft og smag af hvidløg. Smager som den eneste af meget, vurderer dommerne om de bedste nudler med kyllingesmag. Se vinderen på testuniverset.dk. Topkarakter til to slags billige nudler Én slags kopnudler er bleg med skuffende smag. Men to har oksekødssmag og al dente nudler og stryger helt til tops Der er stor forskel på både smag og konsistens, konkluderer dommerne efter at have smagt på seks slags kopnudler. Foto: Martin Sørensen Louise A. Poulsen lap@sondagsavisen.dk D et er jo ikke, fordi det smager af hjemmelavet oksekødssuppe, indvender Preben Vestergaard, smagsdommer, kandidat i human ernæring og underviser ved Professionshøjskolen Metropol. Men vi dømmer dem ud fra kategorien kopnudler, og der kan man ikke forvente nogen kraftig kødsmag, tilføjer han. Og med det forbehold banker han og meddommer Michael René, lektor på Metropol, til karaktererne og placerer to kopnudler øverst på sejrsskamlen. De har begge lidt oksekødssmag, og så har de en god balance mellem salt og umami. Nudlerne er al dente, og smagen er kraftig uden at blive for stærk. Dem vil de fleste nok kunne lide, konstaterer Michael René. Kun én med rigtigt kød Alle nudlerne undtagen én har smag af oksekød uden at indeholde det. Nissin har 1,7 procent oksekød. Til trods for det finder dommerne den lidt for lys og smagsneutral til at være en af vinderne, men den får fem flotte stjerner. Værst går det for Food SÅDAN SKAL NUDLER MED OKSEKØDSSMAG VÆRE Vi vil selvfølgelig gerne have smag af oksekød. Der skal være en vis volumen af nudler, der må ikke være for meget suppe. Der skal være balance mellem salt- og umamismag. Nudlerne må ikke klistre. Krydderierne skal harmonere. Melede nudler i en tynd suppe Planets instant cup noodles, som kun får én stjerne. Sidst Søndagsavisen testede kopnudler dengang med smag af kylling og et andet dommerpanel endte Food Planet også i den nederste del af feltet. Dengang med to stjerner. bleg grød eller masse i en bleg suppe. Det er ikke en kopnudel, vi vil anbefale, siger Preben Vestergaard. Alle kopnudlerne, undtagen YumYum, der skal tilberedes i en gryde, kommer i et bæger, som man blot skal hælde kogende vand i. Dengang som nu fordi nudlerne er melede, ser kedelige ud og smager salt, men kedeligt. Det er ikke nogen behagelig smagsoplevelse det er en vandig opløsning, og nudlerne ligner en TE S TEST: KOPNUDLER MED (SMAG AF) OKSEKØD T VI ND TE S ER T VI ND Det er blevet en populær spise, fordi det er convenient og indeholder mange smage: salt, sødt, umami, fedt og syre. Ingredienslisterne er også lange, og der er mange e-numre for at opnå den rette umamismag, siger Michael René og uddyber: Umami er den femte grundsmag, som vi for eksempel får fra bouillon. Salt og umami forstærker hinanden, og nogle af kopnudlerne har flere typer umami, så smagen bliver bredere. Det er rene umamibomber, vi har her. ER Navn Rema 1000 nudler med oksekødsmag Asian kitchen cup noodles med oksekødsmag Nissin Cup Noodles YumYum Asian cuisine beef flavor Naked Noodle Beef Pho Food planet instant cup noodles beef flavor Butik Rema 1000 Netto Føtex, Nemlig.com, Mad.coop.dk Kvickly, Mad.coop.dk Føtex Meny 3,95 kr. 4,56 kr. 17,25 kr. 5,25 kr. 19,00 kr. 6,95 kr. Har en snert af oksekødssmag. Mørk suppe med tynde, gode al dente nudler. Ikke for salt eller kraftig. Smag af umami, salt, soya, oksebouillon. God balance. Stykker af blandt andet gulerod. Har som den eneste synlige oksekødsstykker. Mange nudler, ikke meget suppe. Suppen er tynd, lidt vandig og ikke kraftig. Fin balance mellem salt og umami. Majs, ærter og gulerødder i. Smager mest salt af dem alle. Er krydret, så den er lidt stærk. Har lidt orientalsk smag. Man får et salt- og umamiboost. Og lidt sødme. For meget saltsmag og for mange og for hvide nudler. Langt fra oksekød i smagen. Meget tyk og geleret suppe med grønne krydderurter. Sød og spicy. Parfumeret smag, der får den til at smage orientalsk. Den med mest spræl i. Bare ikke oksekødsspræl. Blege nudler og bleg suppe, der er vandig. Smager af mel og stivelse. Der er mange nudler i, og de er kedelige. Den smager meget af salt og har ikke nogen behagelig smag. Pris pr. bæger Kommentarer fra ekspertpanelet Preben Vestergaard og Michael René, Professionshøjskolen Metropol Den smager godt. Simpel allroundnudel, som alle nok kan lide. Ikke for stærk, ikke for salt, ikke for meget stivelse, ikke for sød. God harmoni. Lidt brede, fyldige nudler, der er al dente. Og en smule oksekødssmag. Karakterer Sådan testede vi: Kopnudlerne er tilberedt efter anvisningen på hver enkelt pakke. De er serveret i ens skåle i en blindtest. Nudlerne er bedømt på smag, duft, konsistens og udseende. Efter at dommerne har bedømt produkterne, har de set emballagerne. M. SØRENSEN Side 2 SCANPIX SCANPIX FOTOBYLINE Dyre drikkevarer Restauranter mere end fordobler prisen på en cola Side 6 Side 8 Vender søskende ryggen Så mange har helt droppet kontakten til deres søskende Test af kopnudler Kæmpe forskel på smag og konsistens. De billigste vinder RKS DANMGAE 2 Søndagsavisen 15.-16. februar 2018 Lokker med billig mad tjener på cola Cola-priser på restauranter er mere end dobbelt så høje som på halvlitersflaske. Slet ikke samme produkt, mener Horesta Niels Philip Kjeldsen npk@sondagsavisen.dk S karpe tilbud på burgere, buffeter og familiemiddage pry T.O.M. 03.04.18 EL. SÅ LÆNGE LAGER HAVES. PRISEKS. VED HUAWEI P10: MIN. PRIS 2.585,- FOR MOBIL I 24 MDR. OG ABN. TIL 249,- PR. MD. I 6 MDR. + 299,- I OPRETTELSE OG UDBETALING. FORUDSÆTTER DANKORTBETALING. KREDITOMKOSTNINGER 0,- (0% ÅOP). MOBILRABAT: MOBIL KONTANT U. ABN: 4.299,- MOBILPRIS V. OPRETTE 4 Søndagsavisen 15.-16. februar 2018 Hvordan er din værste gæst? Mange danskere har haft gæster, som har efterladt et negativt indtryk. Vi ved ikke, hvordan man er den perfekte gæst, og mangler at træde i karakter som værter, mener eksperter Maren Urban Swart mas@sondagsavisen.dk B leskift midt 15.-16. februar 2018 Søndagsavisen Fra BERLIN 1098,bus & 3* hotel 4-5 dage Størst på Berlin Vi kører 2 gange ugentligt året rundt Fra STETTIN 1198,- Stettin 4-5 dage inkl. 4**** - hotel med morgenmadsbuffet & gratis aftensmad. bus & 4* hotel 4-5 dage Størst på Stettin Vi kører 2 gange ugen 6 Søndagsavisen 15.-16. februar 2018 Så mange ser ikke deres søskende Knap hver tiende dansker har ingen kontakt til deres søskende. Vil man rette op på det, skal man gå langsomt frem, råder ekspert Maren Urban Swart mas@sondagsavisen.dk S øskende spiller for mange danskere en stor rolle, men d 15.-16. februar 2018 Søndagsavisen Carmo er en dansk plastproducerende virksomhed med i alt 80 medarbejdere.Vi har i mere end 60 år arbejdet med udvikling, produktion og salg af sprøjtestøbte kvalitetsprodukter til industri og medico-branchen. Med nøgleværdier som kvalitet, service og fleksibilite 8 Søndagsavisen 15.-16. februar 2018 K. BRASEN TESTEN FIND DE BEDSTE NUDLER MED KYLLINGESMAG Det er en flot suppe og flotte nudler, der holder god konsistens og er lange og krøllede. Kraftig duft og smag af hvidløg. Smager som den eneste af meget, vurderer dommerne om de bedste nudler med kyll 15.-16. februar 2018 Søndagsavisen ANNONCE Fedt i leveren Modelfoto LEVER DU LIVET FULDT UD ? KIRSTEN HAVDE DE TYPISKE TEGN )HGWLOHYHUHQSnYLUNHUGLWYHOEHÀQGHQGH/HYHUHQV funktion er vigtig for en sund og velfungerende krop. Leveren spiller en vigtig rolle i reguleringen af kroppens stofskifte og 10 Søndagsavisen 15.-16. februar 2018 Kroatien & Montenegro Se mere på www.gislev-rejser.dk Bak ind i p-båsen, og undgå skader En opgørelse viser, at risikoen for en p-skade falder betydeligt, hvis man bakker ind i parkeringsbåsen Mathias Brandt vroom@sondagsavisen.dk Kroatien med minikrydstogt 15.-16. februar 2018 Hypnose & Hypnoterapi Fobier/angst Usikkerhed Stress Spiseforstyrrelse Rygestop Med mere Suzanne Due Klostermosevej 107 3000 Helsingør Tlf.: 21 93 85 20 www.hypnoseogterapi.dk BILLIGE PORTE De kendte HÖRMANN porte LETVÆGTS VIPPEPORTE I STÅL kr. 2.995,- incl. m LEDHEJS Åbent alle dage 10-17 i uge 7 og 8 OPLEV ØRESUNDS UNIKKE DYRELIV hos Øresundsakvariet i Helsingør Vinterferien hos Øresundsakvariet: Dissektion af udvalgte havdyr fisk til havpattedyr Rør ved levende havdyr Fodringer af fisk og havdyr hver time Film i auditoriet Havdyrsquiz om camouflage +45 35