8
Søndagsavisen 15.-16. februar 2018
K. BRASEN
TESTEN
FIND DE BEDSTE NUDLER MED KYLLINGESMAG
Det er en flot suppe og flotte
nudler, der holder god konsistens og er lange og krøllede.
Kraftig duft og smag af hvidløg.
Smager som den eneste af meget,
vurderer dommerne om de bedste
nudler med kyllingesmag. Se
vinderen på testuniverset.dk.
Topkarakter til to slags billige nudler
Én slags
kopnudler
er bleg med
skuffende smag.
Men to har
oksekødssmag og
al dente nudler og
stryger helt til tops
Der er stor forskel på både
smag og konsistens, konkluderer dommerne efter
at have smagt på seks slags
kopnudler. Foto: Martin
Sørensen
Louise A. Poulsen
lap@sondagsavisen.dk
D
et er jo ikke, fordi det
smager af hjemmelavet
oksekødssuppe, indvender Preben Vestergaard,
smagsdommer, kandidat i
human ernæring og underviser ved Professionshøjskolen Metropol.
Men vi dømmer dem
ud fra kategorien kopnudler, og der kan man ikke
forvente nogen kraftig
kødsmag, tilføjer han.
Og med det forbehold
banker han og meddommer Michael René, lektor
på Metropol, til karaktererne og placerer to
kopnudler øverst på sejrsskamlen.
De har begge lidt oksekødssmag, og så har de
en god balance mellem salt
og umami. Nudlerne er al
dente, og smagen er kraftig
uden at blive for stærk.
Dem vil de fleste nok kunne
lide, konstaterer Michael
René.
Kun én med rigtigt kød
Alle nudlerne undtagen
én har smag af oksekød
uden at indeholde det. Nissin har 1,7 procent oksekød.
Til trods for det finder
dommerne den lidt for lys
og smagsneutral til at være
en af vinderne, men den får
fem flotte stjerner.
Værst går det for Food
SÅDAN SKAL NUDLER MED
OKSEKØDSSMAG VÆRE
Vi vil selvfølgelig gerne have
smag af oksekød. Der skal
være en vis volumen af nudler,
der må ikke være for meget
suppe. Der skal være balance
mellem salt- og umamismag.
Nudlerne må ikke klistre. Krydderierne skal harmonere.
Melede nudler i en tynd suppe
Planets instant cup noodles, som kun får én stjerne.
Sidst Søndagsavisen testede
kopnudler dengang med
smag af kylling og et andet
dommerpanel endte Food
Planet også i den nederste
del af feltet. Dengang med
to stjerner.
bleg grød eller masse i en
bleg suppe. Det er ikke en
kopnudel, vi vil anbefale,
siger Preben Vestergaard.
Alle kopnudlerne, undtagen YumYum, der skal tilberedes i en gryde, kommer
i et bæger, som man blot
skal hælde kogende vand i.
Dengang som nu fordi
nudlerne er melede, ser
kedelige ud og smager salt,
men kedeligt.
Det er ikke nogen
behagelig smagsoplevelse
det er en vandig opløsning, og nudlerne ligner en
TE S
TEST:
KOPNUDLER
MED
(SMAG AF)
OKSEKØD
T VI
ND
TE S
ER
T VI
ND
Det er blevet en populær
spise, fordi det er convenient
og indeholder mange smage:
salt, sødt, umami, fedt og
syre. Ingredienslisterne er
også lange, og der er mange
e-numre for at opnå den
rette umamismag, siger
Michael René og uddyber:
Umami er den femte
grundsmag, som vi for
eksempel får fra bouillon.
Salt og umami forstærker hinanden, og nogle af
kopnudlerne har flere typer
umami, så smagen bliver
bredere. Det er rene umamibomber, vi har her.
ER
Navn
Rema 1000 nudler
med oksekødsmag
Asian kitchen
cup noodles med
oksekødsmag
Nissin Cup Noodles
YumYum Asian cuisine
beef flavor
Naked Noodle Beef
Pho
Food planet instant
cup noodles beef
flavor
Butik
Rema 1000
Netto
Føtex, Nemlig.com,
Mad.coop.dk
Kvickly, Mad.coop.dk
Føtex
Meny
3,95 kr.
4,56 kr.
17,25 kr.
5,25 kr.
19,00 kr.
6,95 kr.
Har en snert af
oksekødssmag. Mørk
suppe med tynde, gode
al dente nudler. Ikke
for salt eller kraftig.
Smag af umami, salt,
soya, oksebouillon.
God balance. Stykker af
blandt andet gulerod.
Har som den eneste
synlige oksekødsstykker.
Mange nudler, ikke
meget suppe. Suppen
er tynd, lidt vandig
og ikke kraftig. Fin
balance mellem salt og
umami. Majs, ærter og
gulerødder i.
Smager mest salt af dem
alle. Er krydret, så den
er lidt stærk. Har lidt
orientalsk smag. Man
får et salt- og umamiboost. Og lidt sødme.
For meget saltsmag og
for mange og for hvide
nudler.
Langt fra oksekød i
smagen. Meget tyk
og geleret suppe med
grønne krydderurter.
Sød og spicy. Parfumeret
smag, der får den til at
smage orientalsk. Den
med mest spræl i. Bare
ikke oksekødsspræl.
Blege nudler og bleg
suppe, der er vandig.
Smager af mel og
stivelse. Der er mange
nudler i, og de er
kedelige. Den smager
meget af salt og har ikke
nogen behagelig smag.
Pris pr. bæger
Kommentarer fra ekspertpanelet
Preben Vestergaard
og Michael René,
Professionshøjskolen
Metropol
Den smager godt.
Simpel allroundnudel,
som alle nok kan lide.
Ikke for stærk, ikke for
salt, ikke for meget
stivelse, ikke for sød.
God harmoni. Lidt brede,
fyldige nudler, der er
al dente. Og en smule
oksekødssmag.
Karakterer
Sådan testede vi: Kopnudlerne er tilberedt efter anvisningen på hver enkelt pakke. De er serveret i ens skåle i en blindtest. Nudlerne er bedømt på smag, duft, konsistens og udseende. Efter at dommerne har bedømt produkterne, har de set emballagerne.
M. SØRENSEN Side 2 SCANPIX SCANPIX FOTOBYLINE Dyre drikkevarer Restauranter mere end fordobler prisen på en cola Side 6 Side 8 Vender søskende ryggen Så mange har helt droppet kontakten til deres søskende Test af kopnudler Kæmpe forskel på smag og konsistens. De billigste vinder RKS DANMGAE
2 Søndagsavisen 15.-16. februar 2018 Lokker med billig mad tjener på cola Cola-priser på restauranter er mere end dobbelt så høje som på halvlitersflaske. Slet ikke samme produkt, mener Horesta Niels Philip Kjeldsen npk@sondagsavisen.dk S karpe tilbud på burgere, buffeter og familiemiddage pry
T.O.M. 03.04.18 EL. SÅ LÆNGE LAGER HAVES. PRISEKS. VED HUAWEI P10: MIN. PRIS 2.585,- FOR MOBIL I 24 MDR. OG ABN. TIL 249,- PR. MD. I 6 MDR. + 299,- I OPRETTELSE OG UDBETALING. FORUDSÆTTER DANKORTBETALING. KREDITOMKOSTNINGER 0,- (0% ÅOP). MOBILRABAT: MOBIL KONTANT U. ABN: 4.299,- MOBILPRIS V. OPRETTE
4 Søndagsavisen 15.-16. februar 2018 Hvordan er din værste gæst? Mange danskere har haft gæster, som har efterladt et negativt indtryk. Vi ved ikke, hvordan man er den perfekte gæst, og mangler at træde i karakter som værter, mener eksperter Maren Urban Swart mas@sondagsavisen.dk B leskift midt
15.-16. februar 2018 Søndagsavisen Fra BERLIN 1098,bus & 3* hotel 4-5 dage Størst på Berlin Vi kører 2 gange ugentligt året rundt Fra STETTIN 1198,- Stettin 4-5 dage inkl. 4**** - hotel med morgenmadsbuffet & gratis aftensmad. bus & 4* hotel 4-5 dage Størst på Stettin Vi kører 2 gange ugen
6 Søndagsavisen 15.-16. februar 2018 Så mange ser ikke deres søskende Knap hver tiende dansker har ingen kontakt til deres søskende. Vil man rette op på det, skal man gå langsomt frem, råder ekspert Maren Urban Swart mas@sondagsavisen.dk S øskende spiller for mange danskere en stor rolle, men d
15.-16. februar 2018 Søndagsavisen Carmo er en dansk plastproducerende virksomhed med i alt 80 medarbejdere.Vi har i mere end 60 år arbejdet med udvikling, produktion og salg af sprøjtestøbte kvalitetsprodukter til industri og medico-branchen. Med nøgleværdier som kvalitet, service og fleksibilite
8 Søndagsavisen 15.-16. februar 2018 K. BRASEN TESTEN FIND DE BEDSTE NUDLER MED KYLLINGESMAG Det er en flot suppe og flotte nudler, der holder god konsistens og er lange og krøllede. Kraftig duft og smag af hvidløg. Smager som den eneste af meget, vurderer dommerne om de bedste nudler med kyll
15.-16. februar 2018 Søndagsavisen ANNONCE Fedt i leveren Modelfoto LEVER DU LIVET FULDT UD ? KIRSTEN HAVDE DE TYPISKE TEGN )HGWLOHYHUHQSnYLUNHUGLWYHOEHÀQGHQGH/HYHUHQV funktion er vigtig for en sund og velfungerende krop. Leveren spiller en vigtig rolle i reguleringen af kroppens stofskifte og
10 Søndagsavisen 15.-16. februar 2018 Kroatien & Montenegro Se mere på www.gislev-rejser.dk Bak ind i p-båsen, og undgå skader En opgørelse viser, at risikoen for en p-skade falder betydeligt, hvis man bakker ind i parkeringsbåsen Mathias Brandt vroom@sondagsavisen.dk Kroatien med minikrydstogt
15.-16. februar 2018 Hypnose & Hypnoterapi Fobier/angst Usikkerhed Stress Spiseforstyrrelse Rygestop Med mere Suzanne Due Klostermosevej 107 3000 Helsingør Tlf.: 21 93 85 20 www.hypnoseogterapi.dk BILLIGE PORTE De kendte HÖRMANN porte LETVÆGTS VIPPEPORTE I STÅL kr. 2.995,- incl. m LEDHEJS
Åbent alle dage 10-17 i uge 7 og 8 OPLEV ØRESUNDS UNIKKE DYRELIV hos Øresundsakvariet i Helsingør Vinterferien hos Øresundsakvariet: Dissektion af udvalgte havdyr fisk til havpattedyr Rør ved levende havdyr Fodringer af fisk og havdyr hver time Film i auditoriet Havdyrsquiz om camouflage +45 35