8 UGEAVISEN MØLDRUP AALESTRUP
ONSDAG 30. NOVEMBER 2022
Information
og oplevelser
INFORMATION
Ledige job:
Skoleleder, pædagog, social- og sundhedsassistent
Læs mere på viborg.dk/job
Få gratis råd om, hvordan du bedst sparer på
energien og få et overblik over dit lokale
forsyningsselskabs aktiviteter.
Borgermøde
Få gode råd til at spare på energien
Alle møder varer fra kl. 19.00 til kl. 20.30 og finder sted:
Torsdag den 1. december i Stoholm Fritids- og Kulturcenter
Torsdag den 8. december i Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter
Onsdag den 14. december i Kasernehallen, Viborg.
Efter møderne er der mulighed for at få individuelle råd fra
eksperten hos SparEnergi.
Der er ingen tilmelding.
Se mere på viborg.dk/sparpaaenergien
Høringer og afgørelser
Se alle lovpligtige høringer og afgørelser på viborg.dk/indflydelse
OPLEVELSER
Viborg Kunsthal
Aktuelle udstillinger i Viborg Kunsthal
Skulpturudstilling Kummerform af Carl Emil Jacobsen
og VR-installation Psychoplankton af SUPERFLEX
Viborg Kunsthal, Riddergade 8, Viborg
viborgkunsthal.dk Tlf. 87 87 32 21
Find mange flere spændende oplevelser på:
viborg.dk/detsker
T E L E F ON 87 87 87 87
VIB ORG.DK
Der er mange former for konfekt, som du kan lave, siger Sukkerchok-vinder Martin Wiese. Ud over marcipan kan du for eksempel lave karamelknas, fyldte chokolader og juleskumfiduser. Arkivfoto: Lisa Ducret/Ritzau Scanpix
Lav din egen lækre konfekt
Du kan selv lave
konfekt, der
forkæler din søde
tand ved at følge
disse tips. Blandt
andet skal du
temperere chokoladen rigtigt for at
få det berømte
knæk.
I december er der nærmest
ikke nogen grænser for, hvad
vi kan sætte tænderne i, når
det kommer til søde lækkerier.
Det gælder også julekonfekten, som du med fordel
kan give dig i kast med.
- Der er noget sjovt og tilfredsstillende i at lave det selv
og gå på opdagelse i et sødt
univers, siger Martin Wiese,
der vandt tv-konkurrencen
"Sukkerchok" i 2018. Derudover er han forfatter til bagebogen "Hjemmelavet juleslik".
Bruger du marcipan i din
konfekt, anbefaler Martin
Wiese, at du laver den selv,
hvilket er ret nemt.
Her skal du blende en portion smuttede mandler fint.
Herefter laver du en sukkerlage med lige dele vand og sukker, som du blander med
mandlerne lidt efter lidt.
Portionen skal blendes,
indtil dejen får en fin og ensartet konsistens, og så har du
din marcipan. Martin Wiese
råder også til, at du ruller
marcipanen ud mellem to
stykker bagepapir i stedet for
at bruge flormelis.
- Ellers bliver den tør og kedelig i konsistensen, siger han
FAKTA
LAV STØRRE PORTIONER
Du kan med fordel lave større konfekt-portioner ad gangen.
De kan nemlig være lettere
at arbejde med end mindre
portioner, og du har samtidig ekstra konfekt til hele julen.
Konditor Anette Drengsgaard anbefaler, at du starter i det simple for at
få succes med julekonfekten, hvis du er nybegynder. Arkivfoto: Søren
Bidstrup/Ritzau Scanpix
Når du er færdig med at lave
konfekten, er det en god idé
at putte den i en lufttæt beholder.
Man kan virkelig lave nogle lækre stykker.
Konfekten bør opbevares på
et tørt og køligt sted. I køleskabet kan den nemlig miste
sin smag og konsistens.
ANETTE DRENGSGAARD, KONDITOR
og forklarer, at du i stedet får
en ren og lækker marcipan,
når du bruger bagepapiret.
Martin Wiese opfordrer
samtidig til, at du ikke gør for
meget ved marcipanen.
- Man kan selvfølgelig tilsætte smag i form af nødder
eller frysetørrede bær. Men
man skal være omhyggelig,
siger han.
Temperer din
chokolade korrekt
Går du i gang med at lave
konfekt, bruger du formentlig
også chokolade. Og skal du
temperere, er det vigtigt, at
du kigger på hvilken chokolade, du bruger.
For arbejder du med mørk
chokolade, må den blive 32 til
34 grader varm. Ved lys chokolade er det 30 til 31 grader
og hvid chokolade 28 til 30
grader, forklarer Sukkerchokvinderen.
- Holder man sig inden for
temperaturerne, får man en
chokolade, der giver det famøse knæk, og som ikke bliver grå og kedelig at se på, siger Martin Wiese.
Hvad end du laver konfekt
af marcipan, chokolade eller
noget helt tredje, anbefaler
han, at du laver mundrette
stykker, der er små og sirlige.
- Det gør smagsoplevelsen
bedre og mere delikat, siger
han.
Begiver du dig ud i at lave
konfekt, skal du huske at afsætte nok tid. Det siger Anette Drengsgaard, som er konditor hos KonditorBager i
Bjerringbro.
- Hvis du skal forhaste dig
gennem arbejdet, bliver det
aldrig godt, siger hun.
Når først du er kommet i
gang og har fået styr på konfekt-arbejdet, opfordrer konditoren også til, at du begynder at lege med smagene og
eksperimenterer.
KILDE: SUKKERCHOK-VINDER OG
BAGEBOGSFORFATTER MARTIN
WIESE
- Man kan virkelig lave
nogle lækre stykker, siger
Anette Drengsgaard.
Selv holder hun af at lave
guldkarameller.
Giver du dig i kast med dette, skal du koge 2,5 deciliter
fløde med 125 gram sukker
og 60 gram glukose i omkring
30 til 45 minutter, indtil massen når den ønskede temperatur.
For guldkarameller skal
temperaturen op på mellem
113 til 115 grader, alt efter
hvilken opskrift, du bruger,
ifølge
konditor
Anette
Drengsgaard.
- Bagefter hælder man det
ud på et stykke papir, så kan
man trille karamellerne og
dyppe dem i chokolade dagen efter, siger hun. /ritzau
fokus/
2 Politiet måtte hente truende og genstridig værtshusgæst UGE 48 Rita og Kaj blev gift i 1957: - Vi har altid været enige om at gøre tingene 5 Gejst og drømmemål ved dette års Skals Cup 6 Der er penge at hente: Ny pulje til aktiviteter for børn og unge på landet ONSDAG DEN 30. NOVEMBER 2022
2 UGEAVISEN MØLDRUP AALESTRUP ONSDAG 30. NOVEMBER 2022 Nyt årsskrift fra arkivet i Møldrup MØLDRUP: Som altid, når året går mod hæld, udkommer der et spændende årsskrift fra Lokalhistorisk Arkiv for Møldrup og Omegn. Det nye årsskrift indeholder en god og spændende historie om købmandsbutikken i B
ONSDAG 30. NOVEMBER 2022 UGEAVISEN MØLDRUP AALESTRUP BRUGTE BILER Km (1000) Pris 2014 Årgang Beskrivelse Volvo xc 60 d5 4x4 automatic ELSOLTAG SØLVMETAL alt I udstyr træk 1800 kg. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 220 249.900 2013 Fiat 500 0.9 85 hk turbo perlemorh
4 UGEAVISEN MØLDRUP AALESTRUP ONSDAG 30. NOVEMBER 2022 Toyota Skals bliver til Skals Auto Lihn & Boi A/S må opgive en Toyotaafdeling i Skals. Trådene bevares dog, da Kent Boi bliver medejer af Skals Auto. Af Louis Schmidt-Lund uffe@viborgfolkeblad.dk SKALS: Efter at have været en del af Toyota-fa
ONSDAG 30. NOVEMBER 2022 UGEAVISEN MØLDRUP AALESTRUP Trods lidt skavanker, glæder vi os også hver dag over et godt helbred, og at vi stadig har hinanden at støtte op omkring. Koldingvej 195 8800 Viborg skalsbegravelse.dk Døgnåben tlf. 86 69 43 73 RITA OG KAJ BESANG Per Rasmussen Jette Andre
6 UGEAVISEN MØLDRUP AALESTRUP ONSDAG 30. NOVEMBER 2022 Gejst og drømmemål ved dette års Skals Cup Der er 40-års jubilæum med indestævne i fodbold i Skals FF. Det er en årlig begivenhed, som trækker på klubmedlemmer i alle aldre. julekalenderne. Og så ellers er på som koordinator, når det hele går
ONSDAG 30. NOVEMBER 2022 UGEAVISEN MØLDRUP AALESTRUP 7 Laver man aktiviteter for børn og unge i landdistrikterne, er der nu kommet en nu mulighed for at søge om støtte. Billedet her er fra et projekt, hvor unge fra Bjerringbro lærer at køre trial. Arkivfoto: Johnny Pedersen Vi har i 2022 valgt a
8 UGEAVISEN MØLDRUP AALESTRUP ONSDAG 30. NOVEMBER 2022 Information og oplevelser INFORMATION Ledige job: Skoleleder, pædagog, social- og sundhedsassistent Læs mere på viborg.dk/job Få gratis råd om, hvordan du bedst sparer på energien og få et overblik over dit lokale forsyningsselskabs aktivitet