Nye snacks: To unge gutter
har erfaren fødevaremand
med på vognen
Af Henrik Kongsgaard
To fynske iværksættere, Jeppe Vadgaard og Rafael De Souza Andersen, har sammen med en erfaren
fødevaremand udviklet en ny type
snacks, som er både økologisk og
har et meget lavt sukkerindhold.
En kombination, som de er overbevist om ikke tidligere har været at
finde på butikshylderne.
Men nu har deres virksomhed,
The Organic Crave med base på
havnen i Odense, fået de to første
økologiske produkter sat til salg i
Helsam og i Salling Groups butikker.
Rafael De Souza Andersen og
Jeppe Vadgaard har allieret sig
med 68-årige Carl Bjarne Mikkelsen, der også er medstifter af virksomheden. Han har masser af erfaring fra fødevarebranchen, hvor
han blandt andet har arbejdet med
innovation og salg hos Easis og
Kohberg-koncernen Koff.
Inden de kastede sig over The
Organic Crave, var Jeppe Vadgaard
og Rafael De Souza Andersen projektledere i Erhvervshus Fyn, hvor
de har været med til at hjælpe fynske virksomheder med sparring.
- Vi blev enige om, at vi ville lave
de her nye produkter sammen, så
vi har gået og bikset med konceptet
The Organic Crave i noget tid, inden vi sagde vores job op og stiftede virksomheden i juli sidste år.
- Rafael har tidligere været ekstern konsulent og arbejdet med
blandt andre Thise Mejeri og Hansens Is. Han har kendt Carl Bjarne i
Jeppe Vadgaard (tv), Carl Bjarne Mikkelsen og Rafael De Souza Andersen har fået deres to første økologiske produkter sat
til salg i Helsam og i Salling Groups butikker.
mange år via deres fælles færden i
fødevarebranchen, fortæller Jeppe
Vadgaard.
Fabrik i Europa
Alle tre ejere har været med til at
udvikle produkterne, der i første
omgang omfatter chips og granolabarer.
- Vi får begge dele produceret på
en fabrik i udlandet, men vil gerne
have produktionen til Danmark på
et tidspunkt, nævner Jeppe Vadgaard.
Jeppe Vadgaard og de øvrige ejere ønsker af hensyn til eventuelle
konkurrenter ikke at få offentliggjort navnet på det pågældende
produktionsland.
- Vi er midt i produktionskontrakter, og vi er stadig en lille, sårbar
De har fire ingredienser,
der skal være hemmelige
34
Når den nye fødevarevirksomhed
The Organic Crave i de kommende
år lancerer flere nye snacks, barer
og chokoladeprodukter, bliver det
efter planen med fire helt unikke
grundingredienser, som andre
helst ikke skal have fingrene i.
Derfor arbejder The Organic
Crave for tiden både på at udvikle
ingredienserne og på at finde ud
af, hvordan de kan beskyttes mod
efterligninger, fortæller medstifter og medejer Jeppe Vadgaard til
Food Supply.
- De fire byggesten er en unik
chokolade, en crunch, en binder/klistermasse og en karamelmasse. Alle fire bliver unikke for vores virksomhed, blandt
andet fordi de skal være økologiske og samtidig have et mini-
malt sukker- og fedtindhold, siger han.
The Organic Crave har flere samarbejdspartnere med i udviklingsarbejdet, deriblandt Teknologisk Institut, som hjælper med at udvikle
den nye crunch.
-nok
NR. 23 SEPT.-NOV. 2021 Fynsk lønproducent har nu to fabrikker Side 14-16 M om aga s p af f rodu inet ød kti eva on rer I DETTE NUMMER: Future Food bare vokser og vokser / Kød, pølser og færdigretter på næsten ingen plads / Ny linje hitter hos Danpo / Jyder vil revolutionere rejemarkedet / LP Kol
REDAKTØRENS HJØRNE En branche, der finder de smarte løsninger På en dør her i mediehuset hos Nordiske Medier har en eller anden fået den glimrende idé at skrive Theres a way to do it better - find it! Citatet stammer fra Thomas Edison, der er mest kendt for at opfinde glødepæren, men som ifølge Wiki
Vi forstår, hvordan du stræber efter konstant produktkvalitet og optimerede omkostninger. UFRAVIGELIG + UPÅKLAGELIG Du er klar til at opfylde dine sikkerhedsog kvalitetskrav, samtidig med at du optimerer ressourcer og sikrer repeterbarhed. Promass Q til krævende applikationer Suveræn nøjagtighed
Ikke flere kompromiser Vi introducerer best-in-class Alfa Laval DuraCirc-pumpen At bruge stempelpumper i hygiejniske applikationer har altid betydet, at man må nøjes med kompromiser. Men Alfa Laval DuraCirc er noget anderledes. Det er markedets første stempelpumpe som leverer den perfekte balance m
Tappelinjen er også en investering i fremtidige frugtavlsplaner Per Møller Andersen, direktør hos Orskov Foods Det nye tappeanlæg i Ørskov er efter planen kørt ind og klar til brug i begyndelsen af oktober. Foto: Orskov Foods Glas er tilbage: Orskov Foods investerer millioner i tappeanlæg Juicepro
Future Food tordner frem med økologi, convenience og nicher Opkøbsstrategi med flere produktionstråde at spille på skal udnytte synergierne Tekst og foto: René Wibholdt Future Food med kontor i Haderslev har på 10 år samlet en håndfuld fødevarevirksomheder og er klar til at udnytte synergierne og e
Future Food arbejder på flere fronter med udvikling af plantebaserede produkter. Foto: Hanegal måltider, præciserer Michael Vadgaard Jørgensen. Han vender tilbage til hele klimadagsordenen, som gør, at det er endnu mere meningsfyldt at forsøge at bidrage til hele den omstilling, samfundet skal igen
Sådan har Future Food opkøbt fem fødevarevirksomheder Den Haderslev-baserede virksomhed kan nu levere til både dagligvarekæder, foodservice, fødevarevirksomheder og slutbrugere Tekst og foto: René Wibholdt Top Food var den første virksomhed, stifterne af Future Food opkøbte for 10 år siden. Top Foo
Reducering af materialeforbrug Pakkematerialer fra vedvarende ressourcer Recirkulerbare pakkekoncepter MULTIVAC udvikler bæredygtige pakkeløsninger til fødevarer i tæt samarbejde med førende materialeproducenter. Vore løsninger omfatter vakuum, skin og MAP-pakker, som fremstilles omkostningseffekt
Danpo giver den gas med ny nugget-linje Hver uge bliver der lavet cirka 350 tons kyllingenuggets på udstyr fra Bila Af Henrik Kongsgaard Danpos linje 4 på fabrikken i Give laver udelukkende nuggets en opgave, som tidligere blev jongleret på skift mellem linje 1 og linje 2. De linjer lavede også and
Vi leverer løsninger, der hjælper med at opnå tør mættet damp Klaus Bruun, Food & Beverage driver, Spirax Sarco Spirax Sarco højner fordelene ved brug af damp. Fotos: Spirax Sarco Bedst inden for kvalitetsdamp Spirax Sarco er specialist i dampsystemer. Virksomheden kombinerer et indgående kendskab
- Vi er klar til endnu en linje Danpos kyllingefabrik i Give har nu fire linjer, men har allerede gjort plads til en femte Danpo er en del af den nordiske koncern Scandi Standard, der slagter og forædler fjerkræ i Danmark, Norge, Sverige og Irland og eksporterer kyllingeprodukterne til 40 lande. Ko
Fotos: Delta Elektronik CAM-styret støbning af chokolade Dosering af chokolade og creme til det færdige produkt Alt i én cyklus Af Jørgen Sommer ved Delta Elektronik A/S Delta Elektronik har udviklet, softwaren til en maskine til støbning af chokolade, den styrer automatisk udsprøjtningen af choko
100 procent lønproduktion for store og små Fipros på Fyn laver mest pulver, men også geler og flydende fødevarer Af Henrik Kongsgaard Fipros råder over i alt cirka 100 ansatte på virksomhedens to fabrikker, der ligger lige ved siden af hinanden. Når danske fødevarevirksomheder ikke selv har den nø
Hun anslår, at 80 procent af Fipros produkter er i pulverform. Resten er flydende eller geler. 100 procent lønproduktion Under alle omstændigheder er alt, der forlader virksomheden, bestilt af kunder i fødevarebranchen, før en produktion sættes i gang: Der er tale om 100 procent lønproduktion; Fipro
Ny mælkepulverfabrik er et udstillingsvindue fyldt med robotter Jorgensen Engineering har leveret teknikken, som gæster kan se gennem glas Direktør Conny Twisttmann har selv en mindre ejerandel i Fipros, som hovedsageligt er ejet af stifter Morten Duch og hans familie. Af Henrik Kongsgaard Der var
Lyras har revolutioneret pasteurisering via UV-lys Danske Lyras har via egenudviklet teknologi skabt en ny måde at pasteurisere mælk og mælkeprodukter. Man Behandler via UV-lys og har dermed en mere skånsom behandling af bl.a mælk og ost. Af Ebbe Fischer En helt ny metode, der sandsynligvis vil spr
Pladsen er ubeskriveligt trang - men Fremgangen hos kødvirksomhed i Grindsted forventes at lande på 40 procent i år Tekst og foto: René Wibholdt Daglige forsynin@ger til ABC Lavpris har været Slagter Norlyks økonomiske fundament i mange år. Kæden har 14 butikker, som får alt deres ferske kød og fær
Slagter Norlyk vokser alligevel Med Regillo Saman som spydspids i produktionen er der kommet mere styr på arbejdsplanlægning og flow. Overvejer at bygge ny fabrik Af René Wibholdt Indehaverne af Slagter Norlyk i Grindsted, Lars og Ulla Holst Møller, er muligvis på vej med en ny fødevarefabrik. Den
Hakket oksekød har i høj grad været med til at drive omsætningen hos Slagter Norlyk. En lille solstrålehistorie Bankuddannet konsulent dukkede op, købte halvdelen og blev gift Tekst og foto: René Wibholdt 20 Slagter Norlyk i Grindsted er en virksomhed i forandring. Butikken er lukket ned, mens fø
XTS Hygiejne transportsystem til hygiejniske krævende miljøer www.beckhoff.dk/xts-hygienic Meget fleksibel og ideel til brug i fødevare- og farmaceutisk industri det intelligente transportsystem XTS Hygiejne kombinerer fordelene ved individuel produkttransport, gennem velafprøvet XTS-teknologi, m
Tanken er fuld af ambitioner LP Kolding har fundet sin niche som producent af rustfri tanke, procesudstyr og units til fødevareindustrien Tekst og foto: René Wibholdt 22 For at stå stærkere på markedet som producent går LP Kolding A/S i højere grad end tidligere efter at have den direkte kontakt m
30 medarbejdere hos LP Kolding har fokus på rustfri processer. Her er det en bund til en tank. Fakta LP Kolding blev etableret i 1964 af makkerparret Laursen og Pedersen, deraf forbogstaverne i LP. I begyndelsen var det mælketankvogne, der blev produceret. Siden er sortimentet vokset. Virksomheden
- Det er afgørende for os, at vi får vores kompetencer løftet, siger Mogens FeldAndreasen. - Vores kunder efterspørger i stigende grad samarbejdspartnere, der har forståelse for udvikling og kundetilpassede løsninger, konstaterer direktøren. Vækst via kompetenceløft Med ambitiøse planer vil LP Kol
Har du styr på smøremidlerne i dine fødevarer? Med OKs nye webinar får du styr på dine smøremidler, din HACCP og din dokumentation. Du får også at vide hvilke krav, du skal stille til dine leverandører, så du har fuld sporbarhed på leverancen og styr på smøremidlerne. Også hvis uheldet er ude. Og så
Foto: Un i-Food T echnic Det komplette anlæg består af en prepiller, selve rejepilleren, en air separator, der blæser skaller og hoveder af rejerne, og en optisk scanner, der kvalitetskontrollerer hver enkelt reje. Foto: Uni-Food Technic Uni-Food Technic Grundlagt i 1989 af Bjarne Normann Jensen
FOKUS, SAMARBEJDE OG DIALOG I VEJEN TAGER VI DET ALVORLIGT I Vejen Kommune arbejder vi sammen med virksomheder og landbruget om at skabe de bedste rammer, for at fremtidens krav og ønsker til vores fødevarer bliver produceret i Vejen. Vejen Kommunes Vækststrategi har et stort fokus på fødevarebranch
- Derfor er vores rejepiller så god Flere rejer, mindre vand og ingen kemi Af Henrik Kongsgaard Det er ikke kun evnen til at pille også helt små rejer - som den første maskine i verden - der gør den nordjyske opfindelse SeaPeeler Flex til verdens mest avancerede. Det fastslår direktør Kurt Bech Ch
Vores Voreslæsere læsere,dine dine Vores kunder kunder læsere dine kunder Som Som medlem har har dudu mulighed mulighed for: for: Som Bliv Blivmedlem medlempåpåFood FoodSupply Supplyogogfåfåen Bliv eneffektiv effektiv medlem markedsmarkedspå Food Supply ogmedlem få en effektiv markeds Mulighed nøgl
Kage-koncern gør klar til massiv vækst på eksporten Foto: Colourbox Med investeringer i ombygning og ny produktionsteknologi gør småkageproducenten Kelsen Group nu klar til at accelerere på de tre største eksportmarkeder Kina, Hong Kong og USA. Det skriver Finans. Målet er, at omsætning og indtjeni
VI HAR OGSÅ PLADS TIL DIN VIRKSOMHED Din annonce her Din annonce her er VI TILBYDER Printannoncering Advertrial Online annoncering Indstik Specialmagasiner SEO og Google ads no n na Di eh c n r he e nc o Din n an Målret din markedsføring og bliv set i den rette kontekst Hos Nordiske Me
Tidligere kagedirektør vil nu håber, at jeg har set rigtigt og kan vise mit værd, siger han til Food Supply. - Jeg har ramt de 50 år, og siden jeg var midt i 40erne, har jeg drømt om at blive selvstændig, konstaterer han. Af Henrik Kongsgaard Indtil for nylig var han direktør for kageproducenten C
brede bagels ud i Danmark ansættelse hos Coronet Cake Company, hvor han efter nogle måneder i en salgsstilling blev udnævnt til administrerende direktør i august 2019. Det job forlod han i slutningen af 2020 og blev afløst af Jacob Veiss. - Jeg stoppede, fordi jeg havde indkørt de ting, jeg skulle -
Nye snacks: To unge gutter har erfaren fødevaremand med på vognen Af Henrik Kongsgaard To fynske iværksættere, Jeppe Vadgaard og Rafael De Souza Andersen, har sammen med en erfaren fødevaremand udviklet en ny type snacks, som er både økologisk og har et meget lavt sukkerindhold. En kombination, som
start-up. Så vi vil gerne nøjes med at sige, at det er et land i Europa, bemærker Rafael De Souza Andersen. - Vi er meget stolte over at være i gang og samtidig rigtig glade for, at vi nu er lykkedes med at gå fra den gode idé til også at lande som rigtige produkter i detailhandlen. Det er så stort
Food Innovation House har nu kun én ejer Arkivfoto: Henrik Kongsgaard Af Henrik Kongsgaard Food Innovation House og resten af Dandy Business Park i Vejle er nu 100 procent ejet af tyggegummifamilien Bagger-Sørensen. Bagger-Sørensen-koncernen har således pr. 1. juli overtaget aktierne i henholdsvis
Dansk småkageproducent måtte indstille produktionen i en måned Erik Bresling og Danish Speciality Foods måtte sidste år indstille produktionen i fire-fem uger, da småkagerne slet ikke kunne komme ind i Kina. Arkivfoto: Henrik Kongsgaard Af Henrik Kongsgaard Den danske småkageproducent Danish Speci
Modelfoto: Thomas Leksand, Ritzau Scanpix Velhavende ansatte: Tobaksfabrik i Holstebro henter produktion fra USA En række ansatte scorer stor gevinst ved at have købt aktier i deres historiske vestjyske virksomhed 38 I 152 år er der fremstillet tobak i Holstebro, og det er fortsat en overordentli
Co-Ro gør sig klar til nye markeder og bygger fabrik til over 100 millioner Af Henrik Kongsgaard Efter i 2020 at have mistet næsten halvdelen af salget på sit største marked, Saudi-Arabien, gør den danske saftkæmpe Co-Ro klar til at rulle sine produkter ud på nye markeder. Co-Ro er således i gang m
Smart in every way Meet the new GEA SmartPacker CX400 D-Zip This continuous motion vertical packaging machine creates re-closeable stand-up pouches for retail and food service. It combines fast, high-quality operation with maximum flexibility and uptime. Apart from producing premium quality D-ZIP ba