Sexolog med rødder i Ribe

Foredrag: Yazmin Fox kommer til Ribe for at holde gratis foredrag

Ribe: De første fire år af Yazmin Fox' liv boede hun på gården på Boskærvej 14 i Spandet. Både dengang og i årene derefter, da familien var flyttet derfra og farmor og farfar, Aage og Hansine, overtog, brugte hun timevis på at gynge i kastanjetræet, kravle på halmballer og gå på markerne.

Nu mange år senere som 46-årig, står Yazmin Fox som indehaver af en anerkendt sexologiuddannelse, Sexologiskolen i København og Aarhus. Men det får hende ikke til at glemme, hvor hun voksede op henne.

– Jeg kommer stadig tit til området, og jeg føler mig meget knyttet hertil. Efter vi flyttede, kom vi stadig til gården flere gange om måneden, siger Yazmin Fox, da UGE-Avisen Ribe snakker med hende forud for et gratis foredrag, hun skal holde på Den Gamle Avlsgård den 30. april.

Hun startede Sexologiskolen i 2009, og de seneste år er uddannelsen til parterapeut og sexolog blevet taget godt imod.

– Jeg har undervist i østens sexologi i over 20 år, og der har været efterspørgsel på at blive den slags sexolog, som jeg er. Derfor fik jeg sammensat en uddannelse ud fra en bred vinkel, som jeg ønsker, eksempelvis med tantra og klinisk sexologi, fortæller Yazmin.

Hun har lige mange studerende i Århus som København, og hun indrømmer selv, at hun er tilfreds.

– Mine studerende klarer sig godt med den uddannelse, jeg har givet dem. Jeg er lykkelig og rigtig glad for det, jeg går og laver, siger Yazmin Fox.