26. februar 2019
Villabyerne
Fest&Gourmet
20. november 2018
at få klager fra dem, der bor i lejligheden ovenpå, siger Simon Lerche.
Den Røde Cottage har åbent ti
måneder om året, og det er kommet
til at definere menukortet, der skifter en gang om måneden for netop
at udnytte og holde sig helt skarpt
på sæsons råvarer.
Det er hårdt, men også noget af
det, der hele tiden er med til at udfordre køkkenet. Vi skal konstant
være på tæerne og tænke en måned
frem. Det er krævende, men det er
også det, der er sjovt, siger Simon
Lerche, der vurderer, at de sidste år
havde 110 forskellige retter på menuen inklusive desserter og snacks.
God modtagelse
Det er nu et år siden, at han overtog forpagtningen af restauranten,
og det skete med dyb respekt for
det, Anita Clemmensen og hendes
hold havde bygget op. Heldigvis var
stamgæsterne klar på at se, hvad det
unge nye hold kunne præstere, og de
er ikke blevet skuffede.
Vi har nogle helt fantastiske
gæster. De har taget så godt imod
os, og derfor skal vi også levere på et
konstant højt niveau. Intet er overladt til tilfældighederne, siger Simon Lerche.
Derfor stod det også hurtigt
klart, at det var nødvendigt med en
ombygning af køkkenområdet. En
ombygning, der har været i gang de
seneste måneder, og nu glæder Simon Lerche sig bare til at komme
i gang og ikke mindst udnytte de
3
muligheder, der ligger i, at de nu kan
arbejde to ved komfuret samtidig.
Uden et fantastisk team kommer man ikke langt. Man skal kende hinanden til fingerspidserne. Når
det går rigtig stærkt i køkkenet, så
kan Magnus og jeg tale sammen bare ved at se på hinanden, siger han.
Arven fra Tinggården
Det var på Tinggården, at Simon
Lerche sammen med Morten Magh
og Magnus Lykke Houvenaeghel fik
det klassiske franske køkken ind
under huden.
Han vidste meget tidligt, at han
ville være kok, og plagede køkkenchef Jan Friis-Mikkelsen om at tage ham i lære, men Friis-Mikkelsen
syntes, at han var for ung, og sagde,
at han skulle vende tilbage, når han
var blevet lidt ældre. Så Simon Lerche forsøgte sig med handelsskolen,
men kort tid efter stod han på Tinggården igen, og Jan Friis-Mikkelsen
overgav sig.
Det første år i lære var en vild
øjenåbner. Jeg blev virkelig glad for
at lave mad. På Tinggården lærte
vi håndværket fra grunden. Smagen var 100 procent det vigtigste,
så kom de sæsonbetonede råvarer
og til sidst det visuelle.
Og det er stadig fundamentet i
Simon Lerches køkken, der identificerer sig som et fransk/dansk
landkøkken
Fransk opdragelse
Efter et par år sendte Jan Friis-Mik-
Simon Lerche er glad for at bruge de lokale råvarer, og de plukker, sylter, tørrer og salter for
at kunne bruge skovens gemmer året rundt.
kelsen nemlig Simon Lerche til Sydfrankrig hos Elisa Muncan på restaurant Elisa M nær Avignon 2011.
Det var en helt anden oplevelse.
Her stod man op kl. 6 om morgenen
for at tage på marked. Så tog vi forbi Madame Légume, som slet og ret
betyder grøntsagsdamen, hvor vi
praktisk talt hev grøntsagerne op af
jorden. Når indkøbene var på plads,
tog vi ud og fik en kop kaffe og en
croissant, og så var det lige hjem og
sove en time, inden dagen for alvor
gik i gang. Det var virkelig hårdt, og
jeg var træt, men når man på den
måde selv har været med hele vejen,
så kan man også fortælle en histo-
Menuen skiftes hver måned for at kunne følge
sæsonens bedste råvarer.
rie, siger Simon Lerche.
Han elsker at bruge de lokale
råvarer og glæder sig eksempelvis
over samarbejdet med en lille familie i Taarbæk, der laver sin egen
honning.
I det hele taget elsker han mad.
Både at spise den og tilberede den.
Og det i en sådan grad, at kæresten
Maria har sagt, at han ikke må tale
mad derhjemme. Også selvom Den
Røde Cottage er et fælles projekt,
hvor hun er blæksprutten, der står
for regnskaber og bookinger og alt
muligt andet praktisk.
For selvom det fra starten har
været den klare ambition, at Den
Røde Cottage igen skal have en
Michelin-stjerne, så er parret ok
med, at det ikke blev i år, at de kunne smykke sig med den eftertragtede titel.
De har først og fremmest brugt
energi på at lære gæsterne at kende og sætte deres egen signatur på
køkkenet, og så kan de glæde sig
over, at stjerner kommer med andet end Michelin-mad. I efteråret
blev Simon Lerche og Maria Nissen Sønstabø nemlig forældre til
en lille pige.
Restaurant Den Røde Cottage åbner
igen den 5. marts.
TEMAAFTEN PÅ
BERNSTORFF SLOT
Det er vigtigt for os, at være en naturlig og hyggelig del af det
lokale liv. Derfor inviterer vi til temaaftener på Slottet i hele 2019.
AMADEUS OG ØSTRIGSK TEMA, FREDAG DEN 1. MARTS KL. 16
KATERINA PITZNER, FREDAG DEN 26. APRIL KL. 17
BIRTHE KJÆR, FREDAG DEN 3. MAJ KL. 17
SVENSK KREBSEKALAS, FREDAG DEN 16. AUGUST KL. 18
OKTOBERFEST, FREDAG DEN 4. OKTOBER KL. 18
MORTENSAFTEN, SØNDAG DEN 10. NOVEMBER KL. 18
Ud over temamiddage, har vi åben for både påske- og julefrokoster.
På bernstorffslot.dk/events finder du informationer om temaet,
foredraget, musikken, menuen, de vine eller øl vi vil servere og
priserne for hvert enkelt temaevent.
På gensyn!
Bestil bord på info@bernstorffslot.dk eller på tlf. 3963 1080
Bernstorff Slot Jægersborg Allé 93 2820 Gentofte tlf. 3963 1080
info@bernstorffslot.dk bernstorffslot.dk
Fest&Gourmet Villabyerne 20. november 2018 1 3. sektion i Villabyerne uge 9/26-27 februar 2019 I år var der pludselig noget at miste eller måske mere at vinde da de blev inviteret til Michelin-uddeling. Jordnær bliver på stjernehimlen Køkkenchef hos Jordnær, Eric Vildgaard, stod sidste år me
Fest&Gourmet 2 20. november 2018 26. februar 2019 Villabyerne Teamwork og tårnhøje ambitioner i Den Røde Cottage Det er et år siden, at Simon Lerche sammen med kæresten Maria Nissen Sønstabø overtog nøglerne til Den Røde Cottage i Klampenborg. Siden har han sammen med resten af holdet arbejdet p
26. februar 2019 Villabyerne Fest&Gourmet 20. november 2018 at få klager fra dem, der bor i lejligheden ovenpå, siger Simon Lerche. Den Røde Cottage har åbent ti måneder om året, og det er kommet til at definere menukortet, der skifter en gang om måneden for netop at udnytte og holde sig helt skar
Fest&Gourmet 4 20. november 2018 26. februar 2019 Villabyerne Danskerne er for sløve til Festarrangør Laura Ricard Gambinos store ønske er, at danskerne kaster sig mere ud i at holde fester og slipper deres angst for, om festen bliver en succes ges. Og ja, det er dyrt at holde fest, siger hun.
Villabyerne 26. februar 2019 Fest&Gourmet 20. november 2018 at holde fest En ting, som festarrangør Laura Ricard Gambino har studset over, er, hvor dårlige folk er til at pynte op, og det er ærgerligt, synes hun. Gå lige i Tiger eller Søstrene Grene og køb pynt for 500 kr. Det er små detaljer, s
Fest&Gourmet 6 20. november 2018 26. februar 2019 Villabyerne Gourmet med benspænd Restauranter i dag kan ikke komme udenom at tilbyde veganske retter for deres kunder. To køkkenchefer fra Address og Charlottenlund Fort fortæller, hvordan de går til opgaven Selvfølgelig får vi aldrig veganere t
26. februar 2019 Villabyerne Fest&Gourmet 20. november 2018 7 GOURMET Menu-poser til 2 personer Tilbuddene gælder fra onsdag den 28. februar til onsdag den 6. marts. Eller 2 laksebøffer m/flødekartofler, salat og hollandaisesauce PR . SE O KP Eks. 2 bøffer m/røsti Salat og bernaisesauce SE
Fest&Gourmet 8 Livets gang i Søllerød: 20. november 2018 26. februar 2019 Villabyerne Kristina Panslers kreative evner har spredt glæde til både hverdag og fest i snart 33 år Blomster til bryllup, barnedåb og begravelse På kanten af gadekæret i hjertet af Søllerød ligger den hyggeligste lille
26. februar 2019 Villabyerne Fest&Gourmet 20. november 2018 bøtter med blomster for at illustrere, hvor fantastisk sådan en kan være. Hun elsker naturlige blomster forskellige former for stauder og grene, og det skal helst være sæsonbestemt. Lige nu glæder hun sig især over de mange fine forårsb
10 10 Fest&Gourmet 20. november 2018 26. februar 2019 Villabyerne VOXPOP Mit livs fest Det var nok den gang jeg blev uddannet EUX elektriker som den første i Danmark, hvor man kombinerede både erhverv og gymnasial uddannelse. Der var jeg ret stolt og havde nok mit livs største fest, da vi hold
26. februar 2019 Villabyerne Fest&Gourmet 20. november 2018 11 11 KONFIRMAND 2019 Af Bi og Christoffer Medieskolen Lyngby Vi har masser af det fedeste konfirmations og andendagstøj fra TIGER OF SWEDEN, RALPH LAUREN, SAMSØE SAMSØE, CALVIN KLEIN, ADIDAS og mange flere! Vores modekonsulenter er
12 20. november 2018 Villabyerne ALLE SMYKKER SKABES PÅ EGET GULDSMEDEVÆRKSTED I SKØNNE AUTENTISKE OMGIVELSER WWW.MAIKENPADE.DK UNIKA RE-DESIGN LYNGBY HOVEDGADE 1 H REPARATIONER PERLER BRILLANTER 2800 KONGENS LYNGBY TLF. 28252723